Asparges-sandwich
Mad

Sandwich med friske asparges

12. maj 2015
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Asparges er en af forårets lækreste råvarer. Her finder du ny inspiration til den klassiske råvare.

4 personer

Sandwich med friske asparges

Tid: 15 min.

  • 4-6 æg

  • 1 bdt grønne asparges

  • 2 spsk mayonnaise

  • 1 tsk grov sennep

  • Purløg

  • Salt, peber

  • 6-8 skiver toastbrød

  • Krydderurter, f.eks. karse

Prøv også: Gratin med asparges

Sådan laver du sandwich med friske asparges

Kog æggene hårdkogte i ca. 9 min.

Knæk den nederste tredjedel af aspargesene og læg dem i et fad. Hæld vandet fra æggene ud over aspargesene og lad dem trække i vandet i 1 min.

Skyl aspargesene i koldt vand og skær den nederste ⅔ i små skiver.

Hak æggene groft og vend dem med mayonnaise, grov sennep, aspargesskiver, hakket purløg, salt og peber.

Anret ristet toast i trekanter med æggesalat, aspargestoppe og friske krydderurter.

Flere inspirerende opskrifter med asparges?

Læs også