https://imgix.femina.dk/2021-11-11/grillede_okse_boef.jpg
Mad

Salat med oksebøf og grillede ostebrød

1. marts 2022
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Fredag aften må maden gerne være lidt ekstra lækker, og med en mør bøf, sprøde ostebrød og en saftig salat er alle glade. Her får du opskriften på salat med oksebøf og grillede ostebrød
4 personer
Tid i alt 35 min

SALAT MED OKSEBØF

  • 4 oksebøffer
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie til stegning
  • 200 g frisk spinat
  • 2-3 pærer
  • 1 rødløg

GRILLEDE OSTEBRØD

  • 1 ciabattabrød
  • 100 g Hvid Sønderhaven (hvidskimmelost)
  • 2 spsk. ahornsirup

SENNEPSDRESSING

  • 1 spsk. sennep
  • 1 spsk. rødvinseddike
  • 1 spsk. honning
  • 5 spsk. olivenolie

1. GRILLEDE OSTEBRØD: Tænd ovnen på 200°. Halvér brødet, skær det i mindre stykker, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg skiver af hvidskimmelost på brødet. Dryp med ahornsirup. Rist brødet i ovnen i ca. 5 minutter, til osten smelter.

2. SENNEPSDRESSING: Rør sennep sammen med eddike og honning. Hæld olien i under omrøring.

3. Krydr bøfferne med salt og peber. Steg dem i lidt olie på en grillpande i ca. 3 minutter på hver side. Skyl spinaten, og hak den groft. Skyl pærerne, og skær dem i tynde både. Pil og skær løget i tynde både. Bland spinat og pærer, og hæld sennepsdressingen over. Anret ostebrødene oven på salaten, og pynt med rødløg. Skær bøfferne i skiver, og anret dem på salaten. Servér straks.

Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis

Læs også