Mad

Ristet multe med citron og abrikoser

af Louisa Lorang 20. september 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er ristet multe med citron og abrikoser. Få opskriften her

½ blomkål i buketter5 dl sødmælk1 spsk. smørsalt100 g bacon i skiver10-12 salvieblade300 g multe i filetlidt olie til stegningsaltTILBEHØR:400 g kogte kartofler100 g blandet salatlidt olie og eddikecitronbådeKom blomkålen og mælken i en gryde, og lad det koge op. Lad det koge i 15-20 minutter, eller til blomkålen er helt mør. Si mælken fra, men gem lidt; blend blomkålen med stavblender. Pisk smør i og et par skefulde af mælken. Smag til med salt.Klip baconen i mindre stykker, og steg den på en varm pande, til den sprød. Tag den af, og steg salvien i baconfedtet.Del imens fisken i to stykker, og rist dem med skindsiden nedad i lidt olie på en varm pande. Tryk fisken godt ned mod panden med en palet, så skindet bliver sprødt over det hele. Skru lidt ned for varmen, og lad fisken stege næsten færdig på skindsiden. Tag panden af varmen, vend fisken, og lad den stege færdig på eftervarmen. Krydr med salt. Servér ristet multe med sprød bacon, salvie og lun blomkålscreme. Giv salat, kogte kartofler og citronbåde til.Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER