
Ristet blomkål med svin
29. oktober 2013Brug sæsonens kål, og få variation i retten.
Kan du få fat i et romanesco-kålhoved, kan du også lave retten med den smukke lysegrønne kål.
Sådan laver du Ristet blomkål med svin
4 pers.
Tid: 20 min.
Det skal du bruge
1 stort blomkål
2 spsk olivenolie
1 tsk gurkemeje
Salt, peber
40 g pinjekerner
150 g feta
Frisk timian, evt.citrontimian
4 svinekoteletter evt. på skaft
Traditionelt laves coleslaw på hvidkål, men her får du den i en pink udgave med rødkål
Sådan gør du
Skær blomkål i mundrette buketter og læg dem i en skål med olie, gurkemeje, salt og peber.
Rist pinjekernerne på en varm, tør pande i et par min. og lad dem køle af på et stykke køkkenrulle.
Steg blomkål på panden i ca. 5 min. og hæld den i en skål.
Drys svinekoteletter med salt og peber og steg dem på den varme pande i 3-5 min. på hver side.
Drys den varme blomkål med smuldret feta, ristede pinjekerner og timian og server til koteletterne. Brug en evt. rest i en salat eller i madpakken dagen derpå.
Elsker du bare blomkål, så prøv klassikeren Blomkålssuppe