Rabarbercrumble med ingefær
Mad

Rabarbercrumble med ingefær

29. marts 2019
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Selv om du gerne vil gøre lidt ekstra ud af det, behøver det ikke at tage lang tid at lave en flot dessertanretning. Her får de skønne friske rabarber simpelt selskab af en hurtig crumble og en anelse ingefær
30 min4 personer
Tid i alt 45 min

Det skal du bruge

  • 350 g rabarber
  • 75 g sukker
  • 1½ tsk. stødt ingefær
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 50 g rørsukker
  • 50 g hvedemel
  • 50 g grove havregryn
  • 75 g smør

Servering

  • 1½ dl cremefraiche 9 %

Sådan laver du rabarbercrumble med ingefær

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Rens rabarber, og skær dem i mundrette stykker.
  3. Vend rabarber med sukker, ingefær, vaniljesukker og majsstivelse, og fordel dem i 4 ovnfaste portionsforme (eller i 1 stor form).
  4. Klem sukker, mel, havregryn og smør sammen i en skål uden at arbejde for meget med det, og smuldr blandingen over rabarberne.
  5. Bag rabarbercrumblen i ovnen i 25-30 minutter.
  6. Servering: Servér dem lune med cremefraiche til.

Velbekomme!

3 tips til rabarbercrumble

  1. Du kan sagtens udskifte rabarber med andre forskellige frugter, f.eks. æbler.
  2. Er det udenfor rabarbersæson, kan du sagtens bruge frosne rabarber - enten fra egen fryser eller fra supermarkedet.
  3. Den kan sagtens fryses. Tø den op og giv den 10 minutter i ovnen, så crumblen bliver sprød igen inden servering.

Inspiration til andre crumbles

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også