Mad

Pizza med hot salami

af Louisa Lorang 13. december 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er pizza med hot salami. Få opskriften her

25 g gær2½ dl lunet vand2 tsk. salt1 tsk. sukker2 spsk. olivenolie200 g groft melmel til udrulningTOMATSAUCE:2 fed hvidløg, pressede3 spsk. olivenolie1 dåse hakkede tomater1 spsk. hakket oreganosalt1 nip sukkerFYLD:2 mozzarellaer a 125 g75 g krydret salamisorte olivenoregano, plukketTILBEHØR:salatOpløs gæren i det lunede vand. Kom salt, sukker og olie i, og rør til sidst melet i, lidt ad gangen, til dejen kan æltes. Ælt dejen, til den er blød og smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i 30 minutter (eller natten over i køleskab).Sautér hvidløget i olivenolie i en varm gryde. Kom tomater på, og lad dem simre i 10 minutter. Tilsæt oregano, og blend saucen med en stavblender. Smag til med salt og et nip sukker. Lad saucen køle en smule af.Tænd ovnen på 300° (gerne varmluft) med 2 plader i ovnen. Del pizzadejen i 2, og rul dem ultra tyndt ud på hver sit stykke bagepapir. Smør dem med tomatsauce. Top med brud af mozzarella, salami og oliven, og bag dem i den varme ovn, én ad gangen, i 8-12 minutter hver, eller til de er gyldne og gennembagte.Top pizzaerne med oregano, og servér straks med salat til. Opskriften er til 2 personerTIP: Der er rigeligt med tomatsauce. Frys det ned, hvis du har ekstra, så har du til en travl dag.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Tirsdag

Torsdag

Fredag