lammefrikadeller
Mad

Pitabrød med lammefrikadeller, ristet blomkål og yoghurtdressing

29. september 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Lav gerne en stor portion af de lækre lammefrikadeller, så du har ekstra til madpakkerne dagen efter. Her får du opskriften på pitabrød med lammefrikadeller og ristet blomkål
4 personer
Tid i alt 1 t og 5 min

Ingredienser til lammefrikadeller

  • 500 g hakket lammekød
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • ½ håndfuld mynte
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. allehånde
  • ½ tsk. muskatnød
  • 1½ tsk. salt
  • friskkværnet peber

Ingredienser til yoghurtdressing

  • 2 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • 2 tsk. hvidløgspulver

Tilbehør til pitabrød med lammefrikadeller

  • 1 blomkål
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt
  • 30 g pinjekerner
  • 50 g rucola
  • 4-8 pitabrød

Sådan laver du pitabrød med lammefrikadeller, ristet blomkål og yoghurtdressing:

Lammefrikadeller:

  1. Læg lammekød i en skål.

  2. Pil og hak løg og hvidløg fint.

  3. Skyl og tør persille og mynte, og hak begge dele fint.

  4. Rør kødet med løg, hvidløg, persille, mynte, kanel, allehånde, friskrevet muskatnød, salt og peber, og stil farsen på køl i 30 minutter.

  5. Form farsen til små frikadeller.

  6. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.

PRØV OGSÅ: Lammefrikadeller med bulgur og saltet agurk

Yoghurtdressing:

  1. Bland yoghurt, citronsaft og hvidløgspulver, og smag til med salt og peber.

Ristet blomkål:

  1. Tænd ovnen på 200°. Skyl blomkålen, og skær den i ca. ½ cm tykke skiver.

  2. Fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olivenolie over, og drys med salt.

  3. Sæt blomkålen i ovnen i 20-30 minutter, indtil skiverne er møre og gyldne.

  4. Steg pinjekerner på en tør pande. Skyl og tør rucola.

Servering:

  1. Lun pitabrødene i ovnen eller på en brødrister.

  2. Servér dem sammen med frikadeller, yoghurtdressing, ristet blomkål, rucola og pinjekerner, så hver især ved bordet selv kan lave sig et pitabrød med fyld.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Læs også