
Lammefrikadeller:
Læg lammekød i en skål.
Pil og hak løg og hvidløg fint.
Skyl og tør persille og mynte, og hak begge dele fint.
Rør kødet med løg, hvidløg, persille, mynte, kanel, allehånde, friskrevet muskatnød, salt og peber, og stil farsen på køl i 30 minutter.
Form farsen til små frikadeller.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.
PRØV OGSÅ: Lammefrikadeller med bulgur og saltet agurk
Yoghurtdressing:
Bland yoghurt, citronsaft og hvidløgspulver, og smag til med salt og peber.
Ristet blomkål:
Tænd ovnen på 200°. Skyl blomkålen, og skær den i ca. ½ cm tykke skiver.
Fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olivenolie over, og drys med salt.
Sæt blomkålen i ovnen i 20-30 minutter, indtil skiverne er møre og gyldne.
Steg pinjekerner på en tør pande. Skyl og tør rucola.
Servering:
Lun pitabrødene i ovnen eller på en brødrister.
Servér dem sammen med frikadeller, yoghurtdressing, ristet blomkål, rucola og pinjekerner, så hver især ved bordet selv kan lave sig et pitabrød med fyld.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Æggekage med squash, spinat og gedeost – Få opskriften her
Tirsdag: Citrusmarinerede kyllingelår med bagte gulerødder – Få opskriften her
Onsdag: Sprødstegt kulmule med græskar og fennikel – Få opskriften her
Fredag: Blomkåls-pizza med serrano og mozzarella – Få opskriften her