Pavlova med jordbærparfait til 4 personer
Tid: 40 minutter. Frysetid: Mindst 5 timer. Bagetid: 2 timer.
DET SKAL DU BRUGE Jordbærparfait 500 g jordbær 4 æggeblommer (evt. pasteuriserede) 100 g sukker 5 dl piskefløde
Marengsbund 6 æggehvider 300 g flormelis 1 tsk. vaniljesukker 1 tsk. lys eddike
Til servering 1 håndfuld friske jordbær
PRØV OGSÅ: Chokolade-pavlova med syltede appelsiner og pistacienødder Opskrift - sådan laver du pavlova med jordbærparfait
1. Jordbærparfait: Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Blend dem med en stavblender til en grov puré. 2. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og skummende med en elpisker. Pisk jordbærpuréen sammen med æggemassen. Pisk fløden til skum i en anden skål. Vend flødeskummet sammen med jordbærcremen. Hæld parfaitmassen i en form, og sæt den i fryseren i mindst 5 timer. Tag parfaiten ud af fryseren, ½ time før den skal bruges. 3. Marengsbund: Pisk æggehviderne stive med en elpisker. Tilsæt flormelis lidt ad gangen, mens du pisker. Tilsæt til sidst vaniljesukker og eddike,og pisk lidt mere. 4. Tænd ovnen på 120°. Læg bagepapir på en bageplade. Vend marengsdejen ud på pladen, og form den til en rund kage med en fordybning i midten. Sæt marengsen i ovnen, skru ned til 100°, og bag den i 2 timer. Afkøl marengsbunden på en rist. 5. Servering: Skyl, nip og halvér jordbærrene. Fordel jordbærparfait i kugler oven på marengsbunden, og pynt med de halverede jordbær.
TIP: Lad stilken sidde på, når du skyller jordbærrene. Så undgår du, at der trænger vand ind i dem. Lad dem tørre på et viskestykke, før du nipper stilken af.
PRØV OGSÅ: Jordbærkage classic