Mad

Pasta med muslinger

af Louisa Lorang 8. december 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er pasta med muslinger. Få opskriften her

Du kan tit finde muslinger i dit supermarked. De er pakket atmosfærisk og er ofte super rene og lynhurtige at rense. Er der mere end et kilo i pakken, kan du bruge mindre pasta.2 gulerødder2 persillerødder3 fed hvidløg1 kg blåmuslingerolivenolie1 dl hvidvin1 dl vand250 g frisk pastasalthakket persille1 spsk. smørSkræl gulerødder og persillerødder, og skær dem i småbitte terninger. Skær hvidløgene i tynde skiver.Sæt vand over til pasta.Rens muslingerne. Fjern det lille "skæg" med en urtekniv, og kassér de muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.Sautér muslingerne i lidt olie i en meget stor gryde i ca. ½ minut. Kom gulerod og persillerod på og derefter hvidløg. Lad det sautere i ca. 1 minut. Hæld hvidvin og vand på, og damp muslingerne under låg ved høj varme i 3-6 minutter, eller til de har åbnet sig. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen.Kog pastaen i saltet vand, til den er al dente. Dræn vandet fra, og vend den med muslingerne. Vend persille samt en smørklat i, og servér straks.Opskriften er til 2 personer.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER