https://imgix.femina.dk/media/7ef56f8bfe084f718fd1068e41c67e7b.jpg
Mad

Pasta med asparges og kammuslinger

30. maj 2011
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er pasta med asparges og kammuslinger. Få opskriften her

½ daggammelt brød
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, finthakket
salt
250 g fettuccine eller anden frisk pasta

ENDVIDERE:
1 bundt grønne asparges, 250 g
1 dl vand
1 tsk. salt
1 spsk. smør
200 g kammuslinger
lidt olie til stegning
1-2 spsk. citronsaft

TILBEHØR:
100 g blandet salat
1 lille rødløg i tynde skiver
olie og eddike

Tag indmaden ud af brødet, og riv det til krummer. Rist det i olie på en varm pande sammen med hakket hvidløg og salt, til det er sprødt og gyldent.
Kog pastaen i rigeligt saltet vand, til den er al dente.
Kom imens 1 dl vand, smør og salt i en dyb pande, og lad det koge op. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér den. Skær aspargesene i skrå skiver, og damp dem i 1 minut i den dybe pande.
Rist imens kammuslingerne i en smule olie på en varm pande. De skal bare have ½-1 minut på hver side. Krydr dem med citronsaft og salt.
Dræn vandet fra pastaen (gem lidt), og vend den med aspargesene. Anret pastaen i dybe tallerkener, og top med kammuslinger og sprøde brødkrummer.
Servér straks med salat til.
Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/be15b7aa42d84cadaf2454df1d4c1efb.jpg
null
https://imgix.femina.dk/legacy/media/68f7526571b0461f879e3887ef7434aa.jpg
null
https://imgix.femina.dk/legacy/media/aef9d269689e4c6d80b885305e26645b.jpg
null
https://imgix.femina.dk/legacy/media/19f5978dd7a24053ac95af1d314ad51e.jpg

Læs også