
Opskrift på tærter med karameliserede nødder
14. oktober 2013Det tager cirka 45 minutter at lave de her små tærter med karamelliserede nødder, og opskriften giver cirka 12 små tærter
Ingredienser til tærter med karamelliserede nødder
1 rulle tærtedej
50 g hasselnødder
50 g mandler
100 g lys sirup
50 g smør
50 g sukker
2 spsk piskefløde
50 g saltede peanuts
Æbler og karamel smager fantastisk sammen. Her får du opskriften på æbletærte med karamel
Sådan laver du tærter med karamelliserede nødder
Tænd ovnen på 180 grader.
Rul dejen ud, og fordel den i små tærteforme, 12 små eller 6 lidt større.
Prik huller i dejen med en gaffel, og dæk evt. med tærteærter eller tørrede bønner.
Bag tærterne i cirka 12 minutter, og afkøl dem.
Rist hasselnødderne på en tør pande, til hinderne løsner sig. Børst hinderne af, og stil nødderne til side.
Rist mandlerne, til de begynder at dufte.
Varm sirup, smør, sukker og fløde i en tykbundet gryde, og lad det simre, til karamellen bliver lysebrun.
Fordel hasselnødder, mandler og peanuts i tærterne, og hæld karamellen over.
Afkøl de små tærter med karamelliserede nødder inden servering.