https://imgix.femina.dk/2021-11-11/chutney_med_aeble.jpg
Mad

Opskrift: Chutney med æble og chili

28. august 2013
af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Chutney findes i mange varianter. Denne opskrift på chutney er med chili og æble. Brug chutney som tilbehør til gryderetter, til ost eller som pålæg

Ca. 1¼ L

Det skal du bruge
3 røde peberfrugter
2 madæbler, ca. 400 g
2 løg
4 fed hvidløg
1 chili
100 g sultanas eller rosiner
4 dl cidereddike
3 nelliker
250 g farin

Er du mere til chutney med hyben? Få en opskrift på netop chutney med hyben her

Sådan laver du chutney
Skær peberfrugter, skrællede æbler, løg og hvidløg i små stykker og kom i en gryde med finthakket chili, sultanas, eddike, nelliker (evt. i lidt gaze eller i et kaffefilter) og farin. Lad chutneyen koge op under omrøring.
Læg låg på og lad din chutney simre i ca. 35 min. - hold øje med, at den ikke brænder på. Tag låget af og lad væden koge ind. Hæld chutneyen på skoldede glas og opbevar dem i køleskabet.
Servér din hjemmelavede chutney med chili og æble til sammenkogte retter, risretter, pålæg og ost.

Du kan også prøve den krydrede ferskenchutney, som også er lækkert tilbehør til søde sager

Læs også