
Opskrift: Chutney med æble og chili
28. august 2013Ca. 1¼ L
Det skal du bruge
3 røde peberfrugter
2 madæbler, ca. 400 g
2 løg
4 fed hvidløg
1 chili
100 g sultanas eller rosiner
4 dl cidereddike
3 nelliker
250 g farin
Er du mere til chutney med hyben? Få en opskrift på netop chutney med hyben her
Sådan laver du chutney
Skær peberfrugter, skrællede æbler, løg og hvidløg i små stykker og kom i en gryde med finthakket chili, sultanas, eddike, nelliker (evt. i lidt gaze eller i et kaffefilter) og farin. Lad chutneyen koge op under omrøring.
Læg låg på og lad din chutney simre i ca. 35 min. - hold øje med, at den ikke brænder på. Tag låget af og lad væden koge ind. Hæld chutneyen på skoldede glas og opbevar dem i køleskabet.
Servér din hjemmelavede chutney med chili og æble til sammenkogte retter, risretter, pålæg og ost.
Du kan også prøve den krydrede ferskenchutney, som også er lækkert tilbehør til søde sager