
Oksemedaljon med kartoffelsalat
29. april 20091 kg små vaskede kartofler, kogte og afkølede
1 rødløg i tynde både
1 bakke blandede salatskud
DRESSING:
4 spsk. rapsolie
1 spsk. grovkornet sennep
1 spsk. kapers
1 spsk. hvid balsamico
havsalt og friskkværnet peber
ENDVIDERE:
4 tykke bøffer skåret af oksemørbrad, ca. 150 g pr. person
2 spsk. madolie
20 g smør
havsalt og friskkværnet peber
Del kartoflerne i kvarter, pisk ingredienserne til dressingen sammen, og vend forsigtigt kartofler og rødløg i den. Vend salatskud i lige før servering.
Steg bøfferne i lysebrunt smør og olie, 2 minutter på hver side. Tag dem fra varmen, og steg dem færdige i en 180° varm ovn i 5-7 minutter. Lad bøfferne hvile i 4 minutter, krydr godt med salt og peber, og servér til den kolde kartoffelsalat.
Opskriften er til 4 personer