Mad

Oksehaler med rødder og tomater

af Louisa Lorang 20. september 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er oksehaler med rødder og tomater. Få opskriften her

Jeg er ret glad for braiserede retter, der passer sig selv. Der er nok til 4 eller til 2 dage. Rart, når nu det tager SÅ lang tid at lave.1.500 g oksehaler i grove stykkerlidt olie til stegning2 løg i både2 stilke bladselleri i skiver3 fed hvidløg, hakkedepersillestilke1 laurbærblad2 dl hvidvin8 dl hønse- eller grøntsagsbouillonENDVIDERE:4 pastinakker i terninger4 gulerødder i tykke skiver1⁄3 butternutsquash i terninger3 stilke bladselleri i skiver250 g cherrytomater1 spsk. smørsalt og pebermasser af hakket persilleTILBEHØR:groft brødBrun halerne godt i lidt olie i en stor tykbundet gryde. Kom løg, bladselleri, hvidløg, persillestilke med lidt kødsnor omkring og laurbærblade i gryden. Hæld vin på, og lad den koge næsten væk. Tilsæt bouillon, og sæt låg på gryden. Lad halerne simre i 2-2½ time. Vend rundt i dem undervejs, og tjek at de ikke mangler væde. Tag halerne op, når de er helt møre. Si saucen, kassér de udkogte urter, og sautér pastinak, gulerod og butternutsquash i lidt olie i en stor, ren gryde i et par minutter. Kom bladselleri, haler og sauce på, og lad det koge op. Tilsæt tomaterne, og smag til med smør, salt og peber. Lad tomaterne akkurat sprække, og servér straks halerne i dybe tallerkener toppet med persille og med groft brød til.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag