Mad

Oksegryde med oliven og mos

af Louisa Lorang 20. september 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er oksegryde med oliven og mos. Få opskriften her

2 bagekartofler, ca. 500 g1½ dl mælk1 spsk. smørsalt½ bundt bredbladet persille, hakketENDVIDERE:350 g oksekød i strimlerlidt olie til stegning500 g champignoner i kvarter1 dl hvidvin3 dl grøntsagsbouillon250 g små tomater100 g sorte olivenBrun kødet grundigt i lidt olie i en stor gryde. Tag det op, og brun svampene. Kom kødet tilbage i gryden, og hæld hvidvin og bouillon på. Lad det simre i ca. 30 minutter, eller til kødet er mørt. Kom hele tomater og oliven i, og lad det hele simre i yderligere et par minutter. Smag til med salt og peber.Skræl kartoflerne, og kog dem møre i usaltet vand. Dræn vandet fra, og lad dem dampe tørre under låg i gryden. Mós dem med et piskeris, og pisk mælk og smør i. Smag til med salt, og vend mósen med masser af hakket persille (gem lidt til pynt).Servér straks oksegryde med drys af persille, og mós.HUSK: Sæt 1½ dl kikærter i blød til tirsdag!Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER