Mad

Muslinger med fritter

af Louisa Lorang 21. marts 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er muslinger med fritter. Få opskriften her

3-4 bagekartoflerolie til stegningsaltlidt hakket timian3 spsk. mayonnaise½ dl revet parmesan1 lille fed hvidløg, revet1 spsk. æbleeddikeENDVIDERE:1 kg blåmuslinger2 gulerødder i små bitte terninger1 løg, hakket2 fed hvidløg i tynde skiverlidt olie til stegning1 dl hvidvin1 dl vand1-2 spsk. hakket timianTILBEHØR:100 g blandet salatlidt citronsaftSkrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i både. Hvis du har tid, så udvand dem i 1-3 timer i koldt vand. Skift vandet undervejs. Tør kartoflerne med køkkenrulle. Ellers spring det trin over, de bliver stadig dejlige.Vend kartoflerne med en smule olie, salt og timian, og fordel dem på bagepapir på en bageplade. Bag dem i en forvarmet ovn ved 220° i ca. 35 minutter. Afslut evt. med grill. Vend de gyldne kartofler med hakket timian.Rør imens mayonnaisen med parmesan, hvidløg og eddike.Skrub muslingerne, og kassér de muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.Sautér gulerødder, løg og hvidløg i olie i en varm stor gryde. Det skal ikke tage farve. Kom muslingerne i, og lad dem kort varme med. Hæld vinen på; lad det koge op, og kom derefter vand på. Sæt låg på gryden, og lad muslingerne simre under låg i 3-5 minutter. Ryst gerne gryden undervejs.Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen. Krydr med timian, og servér straks muslinger med fritter, mayo og blandet salat vendt med citronsaft.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER