
1. FRITTER AF SØDE KARTOFLER: Skræl søde kartofler, og skær dem i stave. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, vend dem i olie, og drys med salt. Bag dem sprøde i en 175° varm ovn i ca. 40 minutter.
2. Sortér åbne muslinger fra. Bank dem mod vasken. Hvis de lukker sig, er de stadig friske og kan bruges. Rengør muslingerne ved at til at trække ”skægget”, der sidder på den ene side, af alle de lukkede muslinger. Skyl dem til sidst grundigt. Hak løg og hvidløg fint, og steg det i smør i en stor gryde. Tilsæt hvidvin, fløde, citronsaft, salt og peber. Tilsæt muslinger efter et par minutter. Læg låg på, og lad muslingerne dampe i ca. 5 minutter. Ryst gryden et par gange, så muslingerne rodes rundt, og de alle åbner sig. Drys retten med grofthakket persille, og servér med fritter, aïoli og groft brød.
TIP: Rør din egen hurtige aïoli af en god mayonnaise og lidt knust hvidløg.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Butterbean-gnocchi med pesto og asparges – Få opskriften her
Tirsdag: Kyllingelår med nye kartofler og gulerodssalat med hindbær – Få opskriften her
Onsdag: Pink salat med gedeost-crostini – Få opskriften her
Fredag: Braiserede spoleben med nye kartofler og ærter – Få opskriften her