Moules Frites
Mad

Moules frites med søde kartofler

14. februar 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
At tilberede muslinger er lettere, end du tror! Fritterne kan også laves med almindelige kartofler. Her får du opskriften på moules frites med søde kartofler
4 personer

Moules frites

  • 2 kg blåmuslinger
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 4 dl hvidvin
  • 2 dl piskefløde
  • saft af 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

FRITTER AF SØDE KARTOFLER

  • 1 kg søde kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld persille
  • aïoli
  • groft brød

1. FRITTER AF SØDE KARTOFLER: Skræl søde kartofler, og skær dem i stave. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, vend dem i olie, og drys med salt. Bag dem sprøde i en 175° varm ovn i ca. 40 minutter.

2. Sortér åbne muslinger fra. Bank dem mod vasken. Hvis de lukker sig, er de stadig friske og kan bruges. Rengør muslingerne ved at til at trække ”skægget”, der sidder på den ene side, af alle de lukkede muslinger. Skyl dem til sidst grundigt. Hak løg og hvidløg fint, og steg det i smør i en stor gryde. Tilsæt hvidvin, fløde, citronsaft, salt og peber. Tilsæt muslinger efter et par minutter. Læg låg på, og lad muslingerne dampe i ca. 5 minutter. Ryst gryden et par gange, så muslingerne rodes rundt, og de alle åbner sig. Drys retten med grofthakket persille, og servér med fritter, aïoli og groft brød.

Læs også