https://imgix.femina.dk/media/article/1413-mad-mandag.jpg
Mad

Mørbrad i kokos med gulerødder og broccoli

31. marts 2014
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Denne uges hverdagsopskrifter byder på nemme retter der nemt kan ganges op, hvis I bliver flere om spisebordet. Her får du opskriften på mørbrad i kokos med gulerødder og broccoli

Mørbrad i kokos med gulerødder og broccoli til 4 personer (40 min)

Mørbrad kan tilberedes på mange måder, og her kommer den i en asiatisk inspireret version. INGREDIENSER2 dåser kokosmælk (a 400 ml)30 g frisk ingefær3 spsk. fiskesauce2 spsk. karry2 spsk. rørsukker1 svinemørbrad, afpudset100 g cashewnødder 2 spsk. olie til stegning1 broccoli2-4 gulerødder1 frisk grøn chilisaft af 2 limefrugtersalt og friskkværnet peber PYNTmynte TILBEHØRris (beregn 1 dl rå ris pr. person)

Opskrift - sådan laver du mørbrad i kokos med gulerødder og broccoli

1. Tilbehør: Kog risene efter pakkens anvisning. 2. Bring kokosmælk i kog i en stor gryde. Skræl og hak ingefærstykket, og rør det i kokosmælken sammen med fiskesauce, karry og sukker. Lad det koge i 10 minutter. Skær mørbraden i skiver. Varm en pande op, og rist nødderne gyldne uden fedtstof. Læg dem over på en tallerken, og hæld olie på den varme pande. Brun mørbradskiverne på begge sider. Skær broccoli i små buketter, og læg dem i kokossuppen. Skræl gulerødderne, og skær dem i skrå skiver. 3. Rens chilien, og skær den i tynde skiver. Vend gulerødder og chili i kokossuppen sammen med kødet. Smag til med limesaft, salt og peber, pynt med friskhakket mynte, og servér med kogte ris. TIP: Cashewnødder er dyre og ikke altid nemme at få fat i. Skal der spares, så brug peanuts. Det gør ikke noget, hvis det er de almindelige saltede.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Læs også