
Mad
Marinerede sommerbær med skyr, vanilje og lime
3. juli 2014af Susanne Palmqvist
Foto:Henrik Freek
En frisk dessert med syrlige sommerbær og en let creme med smag et tvist af lime
Marinerede sommerbær med skyr, vanilje og lime til 6 personer
INGREDIENSER 0-300 g jordbær lidt flydende honning saft og skal af 1 usprøjtet limefrugt lidt frisk mynte eller citronmelisseblade 200 g hindbær CREME 2½ dl skyr korn af 1 lille stang vanilje fintrevet limeskal 1-2 spsk. flormelis 1 dl piskefløde PYNT frysetørrede hindbær frisk mynte eller citronmelisseOpskrift - sådan laver du Marinerede sommerbær med skyr, vanilje og lime
1. Creme: Rør skyr sammen med vaniljekorn, limeskal og flormelis. Pisk fløden til let skum, og vend det i. Smag cremen til – den skal være lidt sød. 2. Rens jordbærrene, og skær dem i kvarter. Bland honning, limesaft og fintrevet limeskal med lidt finthakket krydderurt. Dryp det over jordbærrene. Læg lidt jordbær og hindbær i små portionsglas, kom creme ovenpå, derefter bær og creme igen. Pynt med friske bær, lidt krydderurt og et drys knuste frysetørrede hindbær. TIP: Cremen kan laves 1 time før, og jordbærrene kan marineres på forhånd, men læg desserten i glas så sent som muligt. Til forret og hovedret til en perfekt pigemiddag med anbefaler viFORRET: Saltet laks med ingefær og radise - Få opskriften her
HOVEDRET: Poussiner med nye kartofler og avocadomayonnaise - Få opskriften her