
Mad
Marengs med sommerbær
3. juni 2017Af Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
Forkæl din gæster med marengs med sommerbær og is. Der er nok til ti mennesker.
25 min.
6 pasteuriserede æggehvider
300 g sukker
1 tsk. hvidvinseddike
100 g hasselnøddeflager
100 g mørk chokolade
1 l piskefløde
1 vaniljestang
1 kg friske bær
Evt. 2 l vaniljeis og chokolade
Sådan laver du marengs:
Tænd ovnen på 125°.
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt eddike og drys sukkeret i lidt ad gangen, til massen er tyk og sukkeret opløst. Tilsæt 50 g hasselnøddeflager og 50 g finhakket chokolade.
Bred marengsmassen ud på en bageplade med bagepapir og bag den i ovnen i 1½ time. Sluk for varmen og lad marengsen tørre og blive sprød i ovnen, gerne i 4-6 timer.
Pisk fløden til skum og smag til med vanilje.
Anret flødeskum og bær oven på marengsbunden. Drys med resten af nøddeflagerne og hakket eller smeltet chokolade.