Marengs med sommerbær.
Mad

Marengs med sommerbær

3. juni 2017
Af Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
Forkæl din gæster med marengs med sommerbær og is. Der er nok til ti mennesker.

25 min.

6 pasteuriserede æggehvider
300 g sukker
1 tsk. hvidvinseddike
100 g hasselnøddeflager
100 g mørk chokolade
1 l piskefløde
1 vaniljestang
1 kg friske bær
Evt. 2 l vaniljeis og chokolade

Sådan laver du marengs:

Tænd ovnen på 125°.
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt eddike og drys sukkeret i lidt ad gangen, til massen er tyk og sukkeret opløst. Tilsæt 50 g hasselnøddeflager og 50 g finhakket chokolade.
Bred marengsmassen ud på en bageplade med bagepapir og bag den i ovnen i 1½ time. Sluk for varmen og lad marengsen tørre og blive sprød i ovnen, gerne i 4-6 timer.
Pisk fløden til skum og smag til med vanilje.
Anret flødeskum og bær oven på marengsbunden. Drys med resten af nøddeflagerne og hakket eller smeltet chokolade.

Prøv også marengs med chokolade

Læs også