
Marcipan-, krymmel- og kokoskugler
1. december 2009Marcipankugler med nødder
Tid: 30 min.
50 g ristede hasselnødder
50 g flormelis
200 g rå marcipan
200 g blød nougat
½ tsk natron
1 pasteuriseret æggehvide
Pynt:
Finthakkede hasselnødder
Varm ovnen op til 160 grader og rist de hele hasselnødder 10-15 min. Læg dem derefter i et viskestykke og gnid dem imod hinanden for at fjerne skallen.
Smelt flormelis på panden over svag varme uden at røre. Tilsæt hasselnødderne og rør dem godt med den smeltede flormelis. Tilsæt lidt natron for at gøre nougaten mere sprød. Hæld nougatblandingen ud på en plade med bagepapir til afkøling. Knus nougaten.
Bland den knuste nougat med marcipanen og den bløde nougat. Brug æggehviden som bindemiddel. Form massen til 30-40 små kugler. Tril dem i finthakkede hasselnødder.
Krymmelkugler
Tid: 30 min.
125 g smør
3 dl havregryn
1 dl kokosmel
1½ dl flormelis
½ dl kakao
1-2 tsk vaniljesukker
1 tsk pulverkaffe
1 spsk piskefløde
Pynt:
Chokoladekrymmel
Bland alle ingredienserne godt sammen. Form ca. 60 små kugler af blandingen og tril dem i chokoladekrymmel.
Kokoskugler
Tid: 30 min.
100 g usaltet smør
2½ spsk kakao
1 dl piskefløde
3-4 spsk spiritus efter eget valg
225 g kokosmel
1 dl havregryn
3 dl rosiner
1 dl flormelis
Pynt:
Kokosmel
Rør smørret blødt og tilsæt alle de øvrige ingredienser. Ælt blandingen til en ensartet masse og tril den til kugler. Dæk dem med folie og vent et par timer, før de rulles i kokosmel.
Prøv også:
Nem blomme i Madeira
Mandelbrud
Juleæblekage i kop
Fransk nougat