Mad

Lynstegt and med grønne bønner

af Louisa Lorang 31. oktober 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er lynstegt and med grønne bønner. Få opskriften her

2 dl grove rissaltENDVIDERE:1 andebrystlidt olie til stegning1-2 tsk. sukker250 g grønne bønner,enderne nippede1 løg i både1 grøn peberfrugt½ dl østerssauce½ dl vand½ potte sød basilikum (thaibasilikum)Skyl risene, og kom dem i en gryde med vand, der dækker + 1 cm. Kog dem under låg i 30-40 minutter, eller til de er møre. Tjek undervejs, om de mangler vand. Dræn overskydende vand fra, og salt først efter kogningen.Skær andebrystet i skiver, og steg dem i olie i en varm wok i 1 minut. Kom sukker på og derefter grønne bønner. Steg i 2 minutter, tilsæt løg og peberfrugt, og steg i yderligere 1 minut. Tilsæt østerssauce og vand, og lad det hele koge op. Tag wokken af varmen, tilsæt plukket basilikum, og servér straks med kogte ris.Opskriften er til 2 personer.TIP:Sæt ris i blød til tirsdag, så sparer du mindst 10 minutter i kogetid.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER