Mad

Lun kikærtemos med grillet svinekød

af Louisa Lorang 18. oktober 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er lun kikærtemos med grillet svinekød. Få opskriften her

Den lune kikærtepuré er frisk af citron og spidskommen og skønt, sundt tilbehør til både kød og fisk.400 g kikærter, udblødte1 laurbærblad4 spsk. olivenolie2-2½ dl kogevandsalt2 tsk. knust spidskommensaft af ½-1 citron300 g skinkekød i tynde skiverolivenoliesaft af 1 citron1 tsk. fintrevet økocitronskalflagesaltpeberTILBEHØR:1 tsk. dijonsennep½ tsk. sukker3 spsk. balsamicoeddike3 spsk. olivenolie1 radicchio, plukket1 hjertesalat, plukketSkyl de udblødte kikærter, og kog dem møre i usaltet vand tilsat et laurbærblad.Dræn vandet fra de møre kikærter, men gem det. Kassér laurbærbladet. Gem ¹⁄3 af kikærterne i køleskabet til torsdag.Blend resten af kikærterne med olivenolie og kogevand. Smag til med salt og spidskommen.Pensl kødet med olivenolie, og gril det på en varm grillpande, eller rist det på en pande. Hæld citronsaft på, og krydr med citronskal og salt.Rør en dressing sammen af sennep, sukker, eddike og olivenolie. Vend salatbladene med dressingen, og servér kikærtepureen toppet med kød og med salat til.Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Tirsdag

Torsdag

Fredag