https://imgix.femina.dk/media/45243559ea4d448089f13d2872d53302.jpg
Mad

Løg- og hyldeblomstkompot

6. juni 2011
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
En utraditionel kompot, der går til både kød, sild og ost.

En utraditionel kompot, der går til både kød, sild og ost.

Ingredienser

6 løg
½ økologisk vaniljestang (evt. fra Tørsleff)
1 æble
25 g smør
¾ dl konc. hyldeblomstsaft (se forrige side)
4 spsk sukker
1 spsk citronskal skåret i julienne
3 spsk citronsaft
1 dl rosiner (gerne Sultana)
Kværnet peber


Fremgangsmåde

Pil løgene og skær dem i tynde skiver evt. på en mandolin eller skæreplade i foodprocessoren.

Flæk den halve vaniljestang på langs, skrab kornene ud og skær vaniljebælgen i mindre stykker.

Skyl æblet, fjern kernehuset og skær det i tynde skiver.

Smelt smørret i en sauterpande og tilsæt løgene. Steg dem let ved middel varme i 5 min., uden at de tager farve. Tilsæt hyldeblomstsaft, vaniljekorn og -bælg, sukker, citronskal og -saft, rosiner og æbleskiver, og lad det hele småsimre i 20 min., til væsken er fordampet.

Lad det køle lidt af og smag til med kværnet peber.

Opbevar løgkompotten i atamonskyllede glas og server den evt. til en god bøf, marinerede sild eller en god stærk ost.

Læs også