Linser? Øh ja! Det virker, de smager virkelig godt, og det er ikke bare noget, jeg siger. Prøv Timm Vladimirs lækre linsefrikadeller med rød karry og grønt
20 min4 personer
Tid i alt 50 min
DET SKAL DU BRUGE
200 g tørrede røde linser
4 forårsløg
2 æg
3 cm fintrevet frisk ingefær
3 spsk. hvedemel
1 spsk. rød karrypasta
1 spsk. fiskesauce
olivenolie til stegning
LIMEDRESSING
3 spsk. friskpresset limesaft
2 spsk. rørsukker
3 spsk. fiskesauce
3 spsk. olivenolie
½ frisk rød chili
TIL SERVERING
2 hjertesalater
100 g sukkerærter
2 håndfulde bønnespirer
3 gulerødder
2 agurker
1 håndfuld frisk koriander
2 limefrugter
Opskrift - sådan laver du linsefrikadeller med rød karry og grønt
Kog linserne i rigeligt vand, til de er helt møre.
Hak forårsløg fint.
Si overskydende vand fra linserne, og rør dem sammen med æg, forårsløg, fintrevet ingefær, mel, karrypasta og fiskesauce. Lad farsen hvile i 20 minutter.
Form farsen til små frikadeller, og steg dem i olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side.
LIMEDRESSING
Rør limesaft sammen med sukker, fiskesauce, olie og finthakket rød chili, til sukkeret er opløst.
SERVERING
Servér linsefrikadellerne med masser af friske grøntsager – hjertesalat, sukkerærter, bønnespirer, gulerødder, agurk, frisk koriander, limefrugt skåret i både og den syrlige limedressing til at dyppe i.