
Langtidsstegt culottesteg med syltede løg, peberrodscreme og broccoli
22. marts 2017Langtidsstegt culottesteg vil ofte udløse tilbehør a la pommesfrites og bearnaisesauce, men med denne vidunderlige gæsteret får du inspiration til det sundere tilbehør, der bugner af velsmag. Opskriften rækker til fire personer og tager 30 min. at forberede. Bemærk, at stegen bliver langtidsstegt i 4 timer, hvilket giver det møreste kød, der er ensartet stegt hele vejen igennem.
Du skal bruge:
1 lille culottesteg eller cuvette (700 g)
Salt og peber
1 dl kalvebouillon
6 rødløg
1½ dl eddike
1 dl sukker
1 dl vand
200 g græsk yoghurt 2 %
30 g peberrod
400 g aspargesbroccoli
1 spsk. balsamicoglace
Vild med langtidsstegt culottesteg? Så prøv også denne lammeret!
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 70° – og tjek med et stegetermometer, at ovntemperaturen passer.
Brun stegen på en varm pande, krydr med salt og peber, læg den i et lille ovnfast fad og hæld lidt bouillon ved. Steg kødet i ovnen i 4 timer.
Sæt evt. stegetermometer i culotten den sidste halve time og tjek, at centrumtemperaturen er nået 63°.
Pil og halvér løgene. Bring eddiken, sukker og vand i kog og kog, til sukkeret er opløst. Hæld lagen over løgene og lad dem trække i mindst 2 timer.
Rør yoghurt og peberrod sammen og smag til med salt og peber.
Damp broccolibuketterne i lidt letsaltet vand 3 min., så de stadig har bid.
Si skyen fra kødet og skum fedtet af. Bring væsken i kog med balsamicoglace.
Skær kødet i skiver på tværs af kødfibrene og servé med de syltede løg, peberrodscremen, broccolibuketter og skysaucen.
Beregn 150 g stegt culotte pr. person uden fedtkant.
Energi pr. person: 408 kcal. Fordelt på: fedt 29 %, protein 40 %, kulhydrat 31 %
Vil du have en hel festmenu - se her:
3-retters menu til under 140 kr. i alt