Mad

Laks med persilleolie

af Louisa Lorang 24. november 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er laks med persilleolie. Få opskriften her

300 g laks uden skind og ben lidt olie til stegningflagesaltENDVIDERE:½ bundt bredbladet persille1½ dl olivenoliesalt1 tsk. dijonsennep1 spsk. flydende honning2 spsk. æbleeddike2 spsk. olivenolie3 gulerødder100 g blandet salatsalt og peberTILBEHØR:ristede kartoflercitronDup laksen tør med køkkenrulle, og steg den i lidt olie på en varm pande. Lad den stege næsten færdig på den ene side; tag panden af varmen, vend laksen, og lad den stege færdig på eftervarmen. Krydr den med salt.Pluk imens persillen, og blend den med olivenolien. Si olien, og smag den til med salt.Rør sennep, honning, eddike og olie sammen.Skræl gulerødderne, og lav tynde strimler med en tyndskræller eller en kartoffelskræller. Vend salat og gulerødder med dressingen lige inden servering. Smag salaten til med salt og peber.Servér straks laksen med persilleolie, salat, ristede kartofler og citron.TIP: Har du olie tilovers, kan du bruge den i suppen, sandwichen eller til at dyppe lidt brød i. Olien kan holde sig i 4-5 dage i køleskab.Opskriften er til 2 personer.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER