Mad

Laks med dampede porrer

af Louisa Lorang 7. februar 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er laks med dampede porrer. Få opskriften her

2 pæne stykker laks, ca. 300 glidt olie til stegningENDVIDERE:2 porrer1 spsk. smør1½ dl vandsalt1 tsk. dijonsennep1 spsk. æbleeddike2 spsk. olivenolie1 spsk. hakkede skalotteløg2 spsk. sesamfrø, gerne både gule og sorteTILBEHØR:lidt plukket dild500 g ristede kartoflerRist laksen i lidt olie på en varm pande. Lad den stege næsten færdig på den ene side, tag panden af varmen, vend laksen, og lad den stege færdig på eftervarmen.Skær imens bund og top af porrerne, og kassér dem. Skær porrerne i 5-6 cm lange stykker. Flæk dem, hvis de er for tykke. Skyl dem grundigt.Kom smør, 1½ dl vand og lidt salt i en stor, dyb pande. Lad det koge op. Tilsæt porrerne, og lad dem dampe under låg i 2-4 minutter. Rør imens sennep, eddike og olivenolie sammen, og kom løg og sesamfrø i dressingen. Vend de varme porrer sammen med kogelagen i dressingen, og servér straks porrer og laks toppet med dild med ristede kartofler.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER