Mad

Laks med blomkål og estragon

af Louisa Lorang 2. august 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er laks med blomkål og estragon. Få opskriften her

1 lille blomkål300 g kogte kartofl erlidt olie til stegning2 spsk. citronsaft3 spsk. kapers3-4 stilke estragon, plukkedesalt300 g laks uden skind og benen smule olie til stegningsaltTILBEHØR:citron100 g blandet salatlidt olivenolie og eddikeRist laksen i en smule olie på en varm pande. Tag panden af varmen, når laksen er næsten gennemstegt; vend laksen, og lad den stege færdig på eftervarmen. Skær imens blomkålen i mindre buketter og kartoflerne i mundrette stykker. Rist begge dele i lidt olie, på en varm stor pande. Kartoflerne skal være gyldne og blomkålen stadig have bid. Kom citronsaft påpanden undervejs, og lad den reducere væk. Kom kapers og estragon på, og lad det stege med i et minuts tid. Smag til med salt, og servér straks med laks, citronbåde og salat vendtmed lidt olie og eddike. Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER