Mad

Labskovs med råsyltede rødbeder

af Louisa Lorang 17. januar 2013
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er labskovs med råsyltede rødbeder. Få opskriften her

En klassiker med ekstra grønt. De friske, sprøde rødbeder på toppen gør retten sexet nok til at ramme middagsbordet, selv i 2013.300 g kalvekød i terningervand1 stort løg, hakket20 sorte peberkorn3 laurbærbladeen tepose eller gaze300 g kartofler i terninger300 g persillerødder i terninger1-2 spsk. koldt smørsaltENDVIDERE:2 rødbeder4 spsk. balsamicoeddike1 spsk. flydende honning2 spsk. olivenoliesaltmasser af hakket purløgrugbrødsmørKom kalvekødet i en gryde, og dæk det med vand. Lad det koge op. Skum urenheder af, og tilsæt løg. Fyld peberkorn og laurbærblade i en tepose; luk den, og kom den i gryden. Lad kødet simre under låg i 45-60 minutter, eller til det er knap mørt. Tjek undervejs, om der mangler vand.Tilsæt kartofler og persillerødder, og lad det koge under låg i yderligere 20-25 minutter, eller til begge dele er møre.Kassér teposen, og vend forsigtigt koldt smør i. Smag til med salt.Skræl imens rødbederne, og skær dem i ultra tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Rør eddike, honning og olie sammen, og smag til med salt. Vend de tynde skiver af rødbede med dressingen. De kan trække, mens retten simrer, eller lægges i isvand og vendes med dressingen lige inden servering.Servér straks labskovs toppet med rødbeder og masser af purløg. Giv rugbrød og smør til. Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag