Mad

Kylling og bønner i østerssauce

af Louisa Lorang 21. marts 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er kylling og bønner i østerssauce. Få opskriften her

2 kyllingebryster1 stilk citrongræsolie til stegning2 fed hvidløg i tynde skiver2-3 spsk. revet ingefær1 dl østerssauce1-1½ dl vand1½ spsk. honning100 g grønne bønner med nippede ender1 løg i både1 bundt forårsløg i skrå skiverENDVIDERE:sesamfrøkogte ris, gerne groveSkær kyllingebrysterne i skiver. Skær bunden af citrongræsset, pil de to-tre yderste blade af, og kassér dem. Hak 1 spsk. citrongræs fint (fra bunden).Rist kyllingen i lidt olie i en varm stor gryde eller wok, til den har en smule farve. Kom hakket citrongræs, hvidløg og ingefær ved. Tilsæt østerssauce, vand, honning og citrongræstoppen. Kom bønnerne i, og lad det hele simre under låg i 3-5 minutter, eller til kyllingen er gennemtilberedt, og bønnerne stadigvæk har bid, men ikke er rå. Kom løg og forårsløg i. Lad det koge i 1 minut. Tag citrongræstoppen op, og servér straks med et drys sesamfrø, og ris til.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER