Kylling med kartoffelbåde og jordbær-fennikel-salat
Mad

Kylling med kartoffelbåde og jordbær-fennikel-salat

19. juli 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Intet slår et sommermåltid med søde jordbær og klassisk kylling, der kan nydes af alle generationer. Her får du opskriften på kylling med kartoffelbåde og jordbær-fennikel-salat
1 t og 0 min4 personer
Tid i alt 1 t og 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 kylling
  • 800 g kartofler
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

JORDBÆR-FENNIKEL-SALAT

  • 100 g frisk babyspinat
  • 1 fennikel
  • 125 g jordbær

MORMORDRESSING

  • 1 dl piskefløde
  • saften af ½ citron
  • ½ spsk. honning
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 dl græskarkerner

Opskrift - sådan laver du kylling med kartoffelbåde og jordbær-fennikel-salat

  1. Tænd ovnen på 180°. Tag kyllingen ud af køleskabet.
  2. Skrub kartoflerne, skær dem i kvarter, og fordel dem i et stort ovnfast fad eller en lille bradepande. Vend dem med olie, og krydr med salt og peber.
  3. Smør kyllingen ind i en smule olie, og krydr den godt med salt og peber. Læg kyllingen oven på kartoflerne i fadet. Sæt fadet i ovnen i ca. 1 time, til kyllingen er gennemstegt og kartoflerne møre.
  4. JORDBÆR-FENNIKEL-SALAT: Skyl og tør spinaten. Rens fennikel og jordbær, skær fenniklen i tynde skiver på tværs, og halvér jordbærrene. Bland det i en skål.
  5. MORMORDRESSING: Rør alle ingredienser sammen, og dryp dressingen over salaten.
  6. SERVERING: Rist græskarkerner på en tør pande, og drys dem over salaten. Servér med kylling og kartoffelbåde.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også