Kylling med kartoffelbåde og jordbær-fennikel-salat
19. juli 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Intet slår et sommermåltid med søde jordbær og klassisk kylling, der kan nydes af alle generationer. Her får du opskriften på kylling med kartoffelbåde og jordbær-fennikel-salat
1 t og 0 min4 personer
Tid i alt 1 t og 35 min
DET SKAL DU BRUGE
1 kylling
800 g kartofler
olivenolie
salt og friskkværnet peber
JORDBÆR-FENNIKEL-SALAT
100 g frisk babyspinat
1 fennikel
125 g jordbær
MORMORDRESSING
1 dl piskefløde
saften af ½ citron
½ spsk. honning
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
1 dl græskarkerner
Opskrift - sådan laver du kylling med kartoffelbåde og jordbær-fennikel-salat
Tænd ovnen på 180°. Tag kyllingen ud af køleskabet.
Skrub kartoflerne, skær dem i kvarter, og fordel dem i et stort ovnfast fad eller en lille bradepande. Vend dem med olie, og krydr med salt og peber.
Smør kyllingen ind i en smule olie, og krydr den godt med salt og peber. Læg kyllingen oven på kartoflerne i fadet. Sæt fadet i ovnen i ca. 1 time, til kyllingen er gennemstegt og kartoflerne møre.
JORDBÆR-FENNIKEL-SALAT: Skyl og tør spinaten. Rens fennikel og jordbær, skær fenniklen i tynde skiver på tværs, og halvér jordbærrene. Bland det i en skål.
MORMORDRESSING: Rør alle ingredienser sammen, og dryp dressingen over salaten.
SERVERING: Rist græskarkerner på en tør pande, og drys dem over salaten. Servér med kylling og kartoffelbåde.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.