
Krebinetter med letstuvet grønt
23. september 2013Krebinetter er en god gammeldags dansk klasikker. Mange forveksler krebinetter med karbonader, men i krebinetter bruger man 100% svinekød imens man i krebonader bruger 50% svine- og 50% oksekød.
Tid: 25 min.
2 pers.
Det skal du bruge til krebinetter med letstuvet grønt
300 g små kartofler
300 g hakket skinkekød 3-7%
Salt, peber
1 lille blomkål, ca. 300 g
200 g broccolibuketter
200 g nye gulerødder
1½ dl grøntsagsbouillon
1 dl madlavningsfløde
2 tsk hvedemel + lidt vand, rystet til jævning
Kørvel og persille
Prøv også en hurtigt og let udgave af den traditionelle hønsekødssuppe
Sådan gør du
1. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
2. Form to krebinetter, krydr med salt og peber og steg dem i 4-5 min. på hver side afhængig af tykkelse.
3. Del blomkålen i buketter på størrelse med broccolien og skrab/skræl gulerødderne.
4. Damp grøntsagerne møre i bouillon, det tager ca. 6 min., tag dem op og hold dem varme.
5. Hæld fløden i bouillonen, kog op og jævn med meljævning. Smag saucen til stuvningen til med salt og peber og drys godt med hakkede krydderurter.
6. Hæld saucen over grøntsagerne og servér dem til dine krebinetter sammen med kartofler.
Slut middagen af med en rigtig efterårsdessert: Bagt æblekage med creme
Få inspiration til forretten. Klik dig igennem galleriet her: