Mad

Kødboller asian style

20. december 2012
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er kødboller asian style. Få opskriften her

Kødboller kan servéres med ris eller nudler til, hvis I er ekstra sultne.

Kødboller:

400 g hakket svin og oksesalt1 lille løg, revet1 håndfuld koriander, hakket1 spsk. mel1 æg

Endvidere:

½ dl soja¼ dl sukker

Salat:

1 tsk. sukkersaft af 1 limefrugthakket grøn chili efter smag3 gulerødder i julienne eller revne¼ rødkål i tynde strimler1 håndfuld plukket korianderlimebåde

Sådan gør du:

Rør kødet med salt, løg, koriander, mel og æg, og form kødboller på størrelse med golfbolde. Steg kødbollerne i lidt olie på en varm pande.Bring imens soja og sukker i kog. Lad det koge, til sukkeret er smeltet, og yderligere i 1 minuts tid.Rør sukker og limesaft sammen, så sukkeret opløses. Smag til med chili efter behag.Vend gulerødder, kål og koriander med limedressingen, og anret i 2 store skåle.Vend dine kødboller i den lune sojadressing. Anret med salat, og servér straks med resten af sojadressingen og limebåde til. TIP: Lav gerne ekstra af den varme sojadressing, den kan bruges til meget andet end kødboller! Opbevar den i køleskabet, og brug den til nudelsalater, dip, sushi, forårsruller eller som dressing til en salat. Den kan holde sig i 1-2 uger.