
Porre tilhører løgfamilien og giver ekstra smag til den cremede kartoffelsuppe.
PRØV OGSÅ: Kartoffelsuppe med bacon og timian
1. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Skær porren i tynde skiver, og skyl den fri for jord. Varm smør op i en tykbundet gryde. Tilsæt kartofler og porre, og lad det stege forsigtigt i 3 minutter, uden at porren tager farve. Pil hvidløget, og hak det fint. Steg det med kartofler og porre i ca. 1 minut. Krydr med timian, salt og peber. Hæld vand på, og kog suppen i ca. 20 minutter ved svag varme. Tilsæt fløde, og kog videre i 5 minutter. Tag gryden fra varmen, og blend suppen i en foodprocessor, til den er helt blank. Hæld den tilbage i gryden, og varm den op. Smag til med salt og peber.
2. Servering: Rist rugbrødsskiverne, og skær dem i kvarter. Hæld suppen i dybe skåle, og top med stenbiderrogn og lidt frisk timian. Servér med rugbrød til.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Frikadeller og grønkålssalat med æble og gulerod – Få opskriften her
Kalvekoteletter med pasta og bolsjebedecarpaccio – Få opskriften her
Misomarineret laks med ris og gulerodssalat – Få opskriften her