https://imgix.femina.dk/media/6d8cf9a26caa4555a8270997049989a8.jpg
Mad

Karrystegt laks med ærtemos og courgette-»spaghetti«

28. februar 2022
af Lone Kjær
Foto: Bjørn Jakobsen
Der skal skrælles lidt kartofler, men når først det er gjort, er arbejdsindsatsen minimal. Ærterne giver god smag til den grove kartoffelmos, og courgette-»spaghettien« er appetitligt tilbehør til den karrystegte laks.
4 personer
Tid i alt 30 min

INGREDIENSER

  • 1 kg kartofler
  • 200 g ærter fra frost
  • 1½ dl let- eller minimælk
  • 1 courgette
  • 4 stk. laksefilet
  • 2 tsk stødt karry
  • ½ spsk olivenolie
  • Salt og peber

1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kom kartoflerne i en gryde og dæk med vand.

Kog kartoflerne i ca. 20 min. Når kartoflerne er møre, tilsættes ærterne, og der koges yderligere 1 min.

2. Hæld kogevandet fra og mos kartofler og ærter. Lun mælken og rør mosen lind med den efter smag. Smag til med salt og peber.

3. Skræl courgetterne i tynde strimler enten med en kartoffel- eller julienneskræller.

4. Krydr laksen med karry. Varm olien på en pande og steg laksestykkerne ca. 5 min. på hver side. Tag laksen af panden og vend courgettestrimlerne på panden. Smag til med salt og peber.

5. Servér laksen med ærtemos og courgette-»spaghetti«.

TIP: Jeg har brugt en julienneskræller til courgetterne. Den giver flotte lange tynde, spaghetti-lignende strimler. Julienneskrællere kan købes hos velassorterede isenkræmmere.

Energi pr. person 480 kcal.
Fordelt på: protein 27%,
kulhydrat 43%, fedt 30%

Læs også