
Jordbær med limesukker og mascarpone-parfait
9. juni 2011Hvis du vil springe over, hvor gærdet er lavest, kan du servére jordbær med limesukker og en god købe-vaniljeis. Så er det lynhurtig gæstemad!
6 æggeblommer,
pasteuriserede
korn af ½-1 stang vanilje
100 g sukker
1 bæger mascarpone, 250 g
2½ dl piskefløde
ENDVIDERE:
½ dl sukker
1 spsk. fintrevet limeskal
50 g hakkede pistaciekerner (usaltede)
600 g jordbær, uden stilk
Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker lyst og luftigt med en elpisker. Pisk mascarponen i. Pisk fløden til blødt skum, og vend den med mascarponemassen. Fordel parfaitmassen i 6 små forme eller en stor. Dæk den til med film, og frys den i mindst 6 timer - gerne natten over.
Blend sukker og limeskal i en foodprocessor.
Tag parfaiten ud af fryseren ca. 10-15 minutter inden servering.
Dyp bunden af parfaiten i hakkede pistacier, anret med jordbær, og drys jordbærrene med limesukker. Servér straks.
Opskriften er til 6 personer
VINFORSLAG:
2008 Beerenauslese Terassen, Domäne Wachau, Østrig.
FÅ INDKØBSLISTE TIL HELE GÆSTEMENUEN OG EN "SÅDAN-BLIVER-DET-NEMMERE" LISTE HER

