
Jordbær-mandeltærte med creme
26. maj 2015TID: 30 MIN. + BAGETID: 15 + 5 MIN.
Opskriften er til 8 -10 PERS.
TÆRTEBUND:
200 g hvedemel
50 g mandelmel
50 g sukker
½ stang vanilje
150 g smør
1 æggeblomme
100 g mørk chokolade
LÆS OGSÅ: Lyst til mere jordbærtærte?
CHOKOLADEMASCARPONECREME:
250 g mascarpone flødeost
1½ dl piskefløde
½ dl konc. hyldeblomstsaft
½ dl flormelis
PYNT:
½ kg friske jordbær
Flormelis
½ stang vanilje
LÆS OGSÅ: Jordbær-millefeuille
remgangsmåde:
Bland mel, mandelmel, sukker og vaniljekorn.
Smuldr smørret i blandingen og saml hurtigt dejen med æggeblommen.
Læg dejen i køleskabet i ca. 30 min., rul den ud og læg den i en tærteform. Dæk bunden med bagepapir og fyld op med tørrede bønner, linser eller kikærter, så siderne holdes på plads under bagningen.
Bag bunden i 15 min. ved 175 grader.
Fjern papir og bønner og bag i endnu 5 min., til bunden er sprød og gylden. Drys straks hakket chokolade ud på den varme bund, så den smelter – fordel den evt. med en bagepensel eller smørekniv. Lad bunden køle helt af, så chokoladen stivner.
Pisk mascarpone, fløde, hyldeblomstsaft og flormelis til en luftig creme.
Fordel cremen i tærtebunden og jordbær, skåret i mindre stykker, ovenpå.
Drys flormelis blandet med vaniljekorn over og server.