Islagkage med praline og karamel
Mad

Islagkage med praline og karamelsauce

30. april 2018
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft
Islagkage er en skøn dessert, og denne med praline og karamelsauce er helt umidståelig. Perfekt til gæsterne en sommerdag.
2 t og 0 min8 personer
Tid i alt 3 t og 0 min

Praliné til Islagkage:

200 g rørsukker

200 g mandler

Karamelsauce:

2¼ dl fløde

40 g smør

200 g sukker

LÆS OGSÅ: Uimodståelig trøffellagkage

Fyld:

10 bastognekiks

10 ingefærkiks

2 l vaniljeis

¼ dl piskefløde

LÆS OGSÅ: Blåbærlagkage med hasselnødder

Desuden:

1 springform på 22 cm i diameter

Pynt:

Evt. skovsyre og knuste marengskys

Tilberedning:

Kom sukker og mandler i en tykbundet gryde og lad det simre, til sukkeret er brunt. Tag gryden af varmen og hæld pralinémassen ud på et stykke bagepapir. Lad den køle af og hak den groft.

Kom fløden, smørret og sukkeret til karamelsaucen i en tykbundet gryde og varm det forsigtigt op. Lad det simre ved svag varme, til saucen er glat og lysebrun. Stil den til afkøling.

Knus de 2 slags kiks groft og bland dem sammen.

Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet i 10 min. Rør den derefter hurtigt sammen med ¼ dl fløde og halvdelen af pralinéen.

Beklæd springformen med husholdningsfilm. Læg halvdelen af kikseblandingen i bunden. Læg et lag is og karamelsauce ovenpå. Gentag og slut af med et lag is. Stil islagkagen i fryseren i mindst 2 timer – gerne natten over. Tag den ud af fryseren, anret den på et fad, drys med resten af pralinéen. Pynt evt. med skovsyre og knuste maregnskys

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også