
200 g rørsukker
200 g mandler
2¼ dl fløde
40 g smør
200 g sukker
LÆS OGSÅ: Uimodståelig trøffellagkage
10 bastognekiks
10 ingefærkiks
2 l vaniljeis
¼ dl piskefløde
LÆS OGSÅ: Blåbærlagkage med hasselnødder
1 springform på 22 cm i diameter
Evt. skovsyre og knuste marengskys
Kom sukker og mandler i en tykbundet gryde og lad det simre, til sukkeret er brunt. Tag gryden af varmen og hæld pralinémassen ud på et stykke bagepapir. Lad den køle af og hak den groft.
Kom fløden, smørret og sukkeret til karamelsaucen i en tykbundet gryde og varm det forsigtigt op. Lad det simre ved svag varme, til saucen er glat og lysebrun. Stil den til afkøling.
Knus de 2 slags kiks groft og bland dem sammen.
Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet i 10 min. Rør den derefter hurtigt sammen med ¼ dl fløde og halvdelen af pralinéen.
Beklæd springformen med husholdningsfilm. Læg halvdelen af kikseblandingen i bunden. Læg et lag is og karamelsauce ovenpå. Gentag og slut af med et lag is. Stil islagkagen i fryseren i mindst 2 timer – gerne natten over. Tag den ud af fryseren, anret den på et fad, drys med resten af pralinéen. Pynt evt. med skovsyre og knuste maregnskys