
Mad
Hyldeblomstsyltede rabarber
6. juni 2011af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Server de hyldeblomstsyltede rabarbere til is med ristede mandler på toppen.
Server de hyldeblomstsyltede rabarbere til is med ristede mandler på toppen.
Ingredienser
500 g rabarber
Syltelage:
½ økologisk vaniljestang (evt. fra Tørsleff)
2 dl hyldeblomstsaft (se opskrift forrige side)
1 dl vand
½ øko- eller ubehandlet citron i skiver
Desuden:
God vaniljeis
Hakkede mandler
Fremgangsmåde
Skær de rensede rabarber i tynde diagonale skiver.
Flæk den halve vaniljestang på langs og skrab kornene ud. Kog alle ingredienserne til syltelagen op og hæld den over rabarberskiver.
Lad rabarberne trække i lagen i et par timer og stil det i køleskabet, hvor de kan holde sig i et par dage.
TIP
Den overskydende sirup er rigtig god med iskoldt danskvand eller appelsinjuice - evt. med lidt Campari.
5 FANTASTISKE OPSKRIFTER MED HERLIGE HYLDEBLOMSTER
Hyldeblomstsaft Is med hylde-blomst og citron Løg- og hylde-
blomstkompot Hyldeblomst-
marmelade Hyldeblomst-
syltede rabarber