Hovedretter

Thaikylling i kokosmælk med nudler

Denne uges hverdagsopskrifter er hverdagsretter med smæk på smagen. Her får du opskriften på thaikylling i kokosmælk med nudler

Thaikylling i kokosmælk med nudler til 4 personer

Galangarod kaldes også for thailandsk ingefær og smager næsten som almindelig ingefær. De to kan sagtens erstatte hinanden.

INGREDIENSER
300 g kyllingebrystfilet
5 dl bouillon
2 kaffirlimeblade
2 friske røde chilier
2 røde peberfrugter
2 dåser kokosmælk (a 400 ml)
150 g ægnudler
2 spsk. fiskesauce
saft af 1-2 limefrugter
 
KRYDDERIPASTA
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 lille stykke galangarod
1 stilk citrongræs
10 sorte peberkorn
 
TIL SERVERING
1 bundt frisk koriander
 

Opskrift - sådan laver du thaikylling i kokosmælk med nudler

 
1. Krydderipasta: Pil løg og hvidløg, og hak dem groft. Riv galangaroden (du skal bruge 2 spsk. revet galangarod). Skær top og bund af citrongræsset; fjern det yderste lag, og skær resten af citrongræsset i mindre stykker. Knus løg, hvidløg, galangarod, citrongræs og peberkorn i en morter, eller blend til en ensartet masse. Tilsæt evt. lidt vand.
 
2. Skær kyllingefilet i strimler, og kog dem i bouillon i en stor gryde sammen med krydderipastaen og kaffirlimeblade. 
 
3. Lad det småkoge i 15-20 minutter, til kødet er gennemkogt. Rens chilierne, og hak dem fint. Skyl peberfrugter, og skær dem i strimler. Kom chili, peberfrugter og kokosmælk i gryden, og varm op under omrøring. Lad suppen simre uden låg i ca. 10 minutter, og lad nudlerne koge med de sidste 5 minutter. Smag til med fiskesauce og limesaft. Drys med frisk koriander lige inden servering.
 
TIP: Denne ret kan ganges op og laves til flere dage. Den holder sig godt i køleskabet og kan også fryses ned

UGENS ANDRE OPSKIFTER

Lynstegt svinekød med stegte ris og thaiomelet – Få opskriften her

Indisk torskeret med krydret sauce – Få opskriften her

Marokkansk harirasuppe med lam – Få opskriften her

Marineret oksekød med grøntsager og ris – Få opskriften her