serrano
Hovedretter

Serrano-twistere og perlebygsalat

De sprøde fillodejs-twistere er et knasende skønt tilbehør til salat. Her får du opskriften på serrano-twistere og perlebygsalat

Serrano-twistere og perlebygsalat 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 20 minutter
Antal: 4 personer
 
DET SKAL DU BRUGE
1 pakke fillodej
1 glas grøn pesto
8 skiver serranoskinke
 
 
PERLEBYGSALAT
2 dl perlebyg
3 bundter radiser
2 auberginer 
1 spsk. olivenolie
salt
½ bakke stenfri røde vindruer
1 rødløg
100 g valnødder
2 kugler bøffelmozzarella (250 g)
 
DRESSING
3 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Fladbrøds-kartoffelpizza med serrano og ricotta

 

Opskrift - sådan laver du serrano-twistere og perlebygsalat 

 
1. PERLEBYGSALAT: Kog perlebyg efter pakkens anvisning. Tænd ovnen på 175°. Rens 2 bundter radiser, og halvér dem. Skær auberginer i tern. Fordel radiser og auberginer på en bageplade med bagepapir, og vend dem i olie. Drys med salt, og bag dem møre i ovnen i ca. 20 minutter.
 
2. Del 1 plade fillodej i 4 stykker. Smør pesto ud på hver firkant, og rul dem sammen. Rul 1 stykke skinke sammen på langs, og rul det sammen med 1 fillorulle, så du får fine twistere. Lav i alt 8. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem sprøde i ovnen i 15-20 minutter.
 
3. DRESSING: Rør alle ingredienserne sammen til en dressing.
 
4. PERLEBYGSALAT, FORTSAT: Rens det sidste bundt radiser, og skær dem i skiver. Skyl og halvér vindruer. Pil og hak rødløg. Bland det hele med perlebyggen. Vend dressingen i sammen med bagte radiser og auberginetern. Rist valnødderne i ovnen i 5 minutter. Hak dem groft, og fordel dem over salaten sammen med mozzarella revet i stykker.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Luksus-spejlæg med gulerødder og sprød ost – Få opskriften her

Tirsdag: Stegt laks og quinoasalat med vandmelon, radiser og feta – Få opskriften her

Onsdag: Kyllingeburger med serrano og honning-senneps-mayo – Få opskriften her

Fredag: Pitabrød med lam, gedeost og rabarberchutney – Få opskriften her