Hovedretter

Rugbrødssandwich med hønsesalat

Hønsesalat med ristet rugbrød er en velsmagende klassiker. Her er bacon erstattet med serranoskinke. Her får du opskriften på rugbrødssandwich med hønsesalat

Rugbrødssandwich med hønsesalat 

Tid: 35 minutter. Ovntid: 5 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g kyllingebrystfilet
1 løg
2 fed hvidløg
2 laurbærblade
1 tsk. hele peberkorn
2 tsk. salt
½ l vand
250 g brune champignoner 
 
 
1 spsk. smør til stegning
1 dl skyr
2 spsk. god mayonnaise 
2 tsk. dijonsennep 
1 knsp. karry
salt og friskkværnet peber
150 g aspargessnitter på dåse
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
TIL SERVERING
8 skiver serranoskinke
8 skiver rugbrød
1 salathoved
 
PRØV OGSÅ: Hønsesalat med asparges og rygeostedressing
 

Opskrift - sådan laver du rugbrødssandwich med hønsesalat 

 
1. Pil løg og hvidløg, og skær dem i grove skiver. Læg dem i en gryde med laurbærblade, peberkorn, salt og vand, og bring gryden i kog. Del kyllingefileterne i 3 dele på langs, og lad dem simre i gryden i 10 minutter, inden de tages op. Skær et snit i den tykkeste filet, og tjek, at den er netop gennemkogt. Lad kyllingefileterne køle helt af, og riv kødet fra hinanden.
 
2. Rens champignoner, og skær dem i skiver. Rist dem gyldne i smør på en pande. Rør skyr, mayonnaise, sennep, karry, salt og peber sammen i en skål. Afdryp aspargessnitterne, og rør dem i skyrdressingen sammen med det afkølede kyllingekød og de ristede champignoner.
 
3. SERVERING: Tænd ovnen på 200°. Fordel serranoskinke og rugbrød på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt den i ovnen i ca. 5 minutter, til skinken er sprød. Saml i alt 4 rugbrødssandwich med hønsesalat, sprød serrano og salatblade.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Dhal med kokos og aubergine – få opskriften her

Tirsdag: Tomatsuppe med oksekødboller og croutoner – få opskriften her

Onsdag: Æggewraps med laks og avocado – få opskriften her

Fredag: Nudelsalat med okseskiver og spicy dressing – få opskriften her