Hovedretter

Oksesteak med svampe i sherry og sprøde kartofler

4 personerDet skal du bruge:Tip!Hvis du ønsker at spare tid kan du koge kartoflerne færdige i gryden ialt ca. 15 min.Kartofler:5 bagekartofler4 tsk

4 personer
retnemt75

Det skal du bruge:

Tip!

Hvis du ønsker at spare tid kan du koge kartoflerne færdige i gryden ialt ca. 15 min.

Kartofler:
5 bagekartofler
4 tsk salt
1-1½ l vand
1 spsk olivenolie
salt og friskmalet peber
1 tsk tørret rosmarin
Svampe:
450 g svampemix (champignoner og østershatte)
2 fed hvidløg
2 skalotteløg
salt og friskmalet peber
2 tsk tørret rosmarin
Sauce:
2 dl vand
2 dl sherry
1 oksebouillonterning
2 spsk tomatpuré
½ tsk tørret rosmarin
2 spsk saucejævner til brun sauce
Kød:
4 stk oksestriploin-steaks à ca. 150 g
2 tsk olivenolie
salt og friskmalet peber
Bredbladet persille til pynt
Bemærk - kødet har været frosset og må ikke genindfryses

Sådan gør du:

Tilberedningstid: ca. 40 min.

1. Forvarm ovnen til 225 grader. Bring salt og vand i kog. Skræl kartoflerne og skær dem i 2x2 cm tern. Kom kartoflerne i det kogende vand og lad dem koge under låg i ca. 6 minutter. Dræn dem og ryst gryden med låg på, så kartoflerne får en ujævn overflade.

2. Varm en slip-let bradepande af passende størrelse med olien og vend kartoflerne heri. Stil dem i den øverste del af ovnen og lad dem stege i ca. 15 minutter. De skal være gyldne og sprøde. Drys med salt, peber og ½ tsk rosmarin.

3. Rens svampene (mens kartoflerne steges) og skær dem i mindre stykker. Hak hvidløg og skalotteløg fint. Rør alle ingredienserne til saucen sammen - husk at gemme resten af rosmarinen til saucen.

4. Tør kødet godt af med køkkenrulle og pensl det på begge sider med olivenolie. Varm en stegepande op, så den er hed og steg bøfferne 2-4 minutter på hver side. Drys med salt og peber undervejs.

5. Læg bøfferne i et dybt fad og dæk med alu-folie. Hæld svampene, løg og rosmarin på panden og svits i 1 minut. Smag til med salt og peber. Tilsæt den sammenrørte sauce. Bring den i kog og lad den koge i ca. 3 minutter. Juster smagen med salt og peber. Hæld saucen over kødet og drys med plukket persille inden servering.

Bemærk: Kødet har været frosset og bør ikke genindfryses.

Næringsindhold pr. person:
Energi: 2787 KJ (666Kcal)
Energy (KJ) Energy (kcal) Energi (%)
Protein 745 178 27
Kulhydrat 1451 347 52
Fedt 591 141 21

Få opskriften og alle de friske råvarer leveret til døren fra RetNemt.dk. Læs mere om madplaner og måltidskasser.