Hovedretter

Majskylling med svampe i rødvinssauce

4 personerDet skal du bruge:ca. 550 g kyllingebrystfilet4 spsk madoliesalt og friskkværnet sort peberSauce:500 g svampe2 fed hvidløg4 forårsløg3½ dl

4 personer
Mamas madplan 5 5
Det skal du bruge:


ca. 550 g kyllingebrystfilet
4 spsk madolie
salt og friskkværnet sort peber
Sauce:
500 g svampe
2 fed hvidløg
4 forårsløg
3½ dl rødvin
1 bouillonterning
3 tsk saucejævner
2 tsk sukker
salt og peber efter smag
Tilbehør:
1 kg små vaskede kartofler
Pynt:
persille

Sådan gør du:

Tilberedningstid ca. 35 minutter

1. Kog kartoflerne i vand med 1 tsk salt i ca. 20 min.. Rens svampene og halvér dem. Rens forårsløgene og skær dem i stykker på ca. 3 cm. Hak hvidløget fint eller pres det i en hvidløgspresser

2. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm olien på en stegepande og brun fileterne hurtigt på begge sider. Drys med salt og peber under stegningen. Tag fileterne op på en tallerken.

3. Kom svampe, hvidløg og forårsløg på panden og svits dem over stærk varme i et par minutter.

4. Bland rødvin, bouillonterning, saucejævner og sukker. Tilsæt rødvinsblandingen og bring den i kog.

5. Læg kødet i saucen og lad retten simre under låg i ca. 10 minutter, eller til kødet er gennemstegt. Hak imens persillen fint. Servér med de kogte kartofler og drys det hele med hakket persille.

Næringsindhold pr. person:
Energi: 2391 KJ (571Kcal)
Energy (KJ) Energy (kcal) Energi (%)
Protein 648 155 27
Kulhydrat 1155 276 48
Fedt 588 141 25

Få opskriften og alle de friske råvarer leveret til døren fra RetNemt.dk. Læs mere om madplaner og måltidskasser.

Læs mere om: