kartoffelsuppe
Hovedretter

Madplan: Sød kartoffelsuppe med pistacie-dukkah

Ugens tirsdagsopskrift er sød kartoffelsuppe med pistacie-dukkah. Få opskriften her

Sød kartoffelsuppe med pistacie-dukkah
 

DET SKAL DU BRUGE

500 g søde kartofler
100 g kartoffel
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
olivenolie
8 dl grøntsagsbouillon
2 dl græsk yoghurt 10 %
salt

DUKKAH
50 g pistaciekerner uden skal
1 tsk. knust spidskommen
1 tsk. knuste korianderfrø
1 spsk. sesamfrø
1 tsk. chiliflager
2 tsk. flagesalt

TILBEHØR
groft brød

 

PRØV OGSÅ: Kartoffelsuppe med røget laks og rugbrødscroutoner

1. Skræl alle kartoflerne, og skær dem i terninger. Sautér kartofler, løg og hvidløg i olivenolie i en stor, varm gryde i 4-5 minutter, uden at det tager farve. Hæld bouillon på, og lad suppen koge under låg i ca. 20 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender, og rør yoghurt i den. Varm den op igen, og smag til med salt og peber.

2. Hak imens pistaciekernerne. Rist spidskommen, korianderfrø og sesamfrø på en tør, varm pande i ca. 1 minut, til de begynder at dufte. Lad dem køle lidt af, og vend dem med nødderne.
Servér suppen toppet med dukkah og med groft brød til.

Opskriften er til 2 personer

TIP: Ekstra dukkah er super som salattopping

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER


Mandag

Onsdag

Torsdag

Fredag