Hovedretter

Lynchili med linser og svinemørbrad

I denne uge bliver aftensmaden fyldt med ekstra mange grøntsager, fuldkornsprodukter, fisk og magert kød. Her får du opskriften på lynchili med linser og svinemørbrad

Lynchili med linser og svinemørbrad til 4 personer

Chili laves traditionelt med bønner, men det går meget nemmere med linser, fordi de ikke skal udblødes og skal koge i kortere tid. Her servet som tilbehør til svinemørbrad
 
INGREDIENSER TIL SVINEMØRBRAD
2 løg
1 spsk. olivenolie
300 g linser, sorte eller grønne
1 lille dåse koncentreret tomatpuré
2 dåser hakkede tomater
3 fed hvidløg
1 stjerneanis
2 kanelstænger
2 laurbærblade
¼ potte timian
1 frisk rød chili
ca. 3 dl vand
salt
1 svinemørbrad, afpudset
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
BLANDET SALAT
1 bakke blandet salat
2 avocadoer
1 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber
 
TILBEHØR TIL SVINEMØRBRAD
200 g brune jasminris
evt. chilisauce
 

Opskrift - sådan laver du lynchili med linser og svinemørbrad

 
1. Pil og hak løg, og steg dem i olie i en stor gryde i 2 minutter. Tilsæt linser og tomatpuré, og steg et øjeblik. Tilsæt hakkede tomater, finthakket hvidløg, stjerneanis, kanel, laurbærblade og timiankviste. Halvér chilien, og læg den i gryden. Hæld vand ved, og bring det hele i kog. Skru ned til lavt blus, og lad linserne koge under låg i ca. 30 minutter. Rør i gryden undervejs. Smag lynchilien til med salt, og spæd evt. op med mere vand.
 
2. Tilbehør: Kog risene efter anvisningen på pakken.
 
3. Skær svinemørbrad i 1½ cm tykke skiver. Brun dem på begge sider i olie på en pande, og krydr med salt og peber. Vend mørbradbøfferne i lynchilien, og varm dem lidt igennem lige før servering – pas på, at kødet ikke bliver tørt.
 
4. Blandet salat: Skyl og tør salaten. Flæk avocadoerne, tag kødet ud, og skær det i tern. Pisk olie og citronsaft sammen, og vend dressingen med salat og avocado. Smag til med salt og peber. Servér lynchilien med de kogte ris, blandet salat og evt. chilisauce til svinemørbrad.