Hovedretter

Kyllingespyd med figner og spidskålssalat

Her får du opskriften på kyllingespyd med figner og spidskålssalat

Kyllingespyd med figner og spidskålssalat til 4 personer

Disse spyd er perfekte til havegrillen, men du kan også klare dig med en grillpande i køkkenet
 
INGREDIENSER TIL KYLLINGESPYD MED FIGNER
600 g kyllingebrystfilet
2 rødløg
4 friske figner
olivenolie til pensling
salt og friskkværnet peber
grillspyd
 
SPIDSKÅLSALAT 
1 spidskål
400 g edamamebønner uden bælg
1 limefrugt
4 spsk. sesamolie
evt. et par friske figner
 
 

Opskrift - sådan laver du kyllingespyd med figner og spidskålssalat

 
1. Skær kyllingefileterne i mindre stykker. Pil rødløgene, og skær dem i kvarter. Sæt skiftevis kylling, løg og figner på grillspyd. Pensl spyddene med olivenolie, og krydr med salt og peber. Steg spyddene på en varm havegrill (eller på en grillpande) i 6-8 minutter på hver side, til dine kyllingespyd er gennemstegt.
 
2. Spidskålssalat: Bring lidt vand i kog i bunden af en stor gryde. Fjern de yderste blade fra spidskålen, og skær resten af spidskålen ud i 4 lige store, sammenhængende stykker. Blanchér kålstykkerne i det kogende vand i 3-4 minutter. Lad edamamebønnerne koge med det sidste minut. Hæld vandet fra gryden, og servér de blancherede grøntsager til kyllingespyddene. Dryp limesaft og sesamolie udover. Servér evt. friske figner skåret i halve.