Hovedretter

Kalkun og kål med knuste kartofler

1 person:Det skal du bruge:150 g kalkunbryst1 spsk olivenolie2 rodfrugter, fx pastinak, persillerod,gulerodderoliesaltKålsalat1/4 kålhoved, valg efter

1 person:
gravid kalkun og kål

Det skal du bruge:

150 g kalkunbryst
1 spsk olivenolie
2 rodfrugter, fx pastinak, persillerod,
gulerodder
olie
salt

Kålsalat
1/4 kålhoved, valg efter sæson
2 blommer
1 spsk æbleeddike
1 tsk valnøddeolie
lidt frisk timian
1 spsk akaciehonning
salt og peber
10 g mandler eller hasselnoddekerner

Knuste kartofler
100 g vaskede kartofler
1/2 dl skyr
1 spsk akaciehonning

Sådan gør du:
Rist kalkunbrystet på en pande i lidt olie pa begge sider. Læg det i et ovnfast fad og steg det færdigt i ovnen ved 160 grader i 10-12 minutter.

Skræl pastinakkerne og del dem i to pa langs. Steg dem med skærefladen nedad med olie pa en pande i 2 minutter. Sluk og lad dem få den sidste varme. Krydr med salt. Snit kålen fint og skær blommerne i både. Kom kålen i en skål, vend den med blommebade, vinaigrette, valnøddeolie, plukket timian og honning. Smag til med salt og peber og drys med hakkede mandler eller nødder.

Bag kartoflerne i ovnen ved 150 grader i ca. 30 minutter. Tag dem ud og klem dem, så de knuses. Drys dem med salt og vend med skyr og honning.

Opskriften er fra bogen 'Verdens sundeste mor og barn' af Christian Bitz og Arne Astrup.

Gravid verdens sundeste mor og barn 1 Politikens forlag, 300 kr.