Hovedretter

Kåldolmere og hvedekerner med forårsløg

De fine kåldolmere er fyldt med gode sager: Paprikakrydret kød, svampe og løg. Her får du opskriften på kåldolmere og hvedekerner med forårsløg

Kåldolmere og hvedekerner med forårsløg til 4 personer

Tid: 35 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL KÅLDOLMERE
500 g hakket kalvekød
1 æg
salt
2 spsk. paprika
1 løg
2 fed hvidløg
2 portobellosvampe
lidt olie til stegning
1 bundt timian
salt og friskkværnet peber
8 spidskålsblade
kødsnor
 
HVEDEKERNER MED FORÅRSLØG
4 dl hvedekerner
1 spidskålsblad
1 bundt forårsløg
2 spsk. olivenolie
saft af ½ citron
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Vild med kåldolmere? Så vil du sikkert også synes om en kyllingesuppe med kål og shiitakesvampe - få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du kåldolmere og hvedekerner med forårsløg

 
1. Rør kalvekødet med æg, salt og paprika. Pil og hak løg og hvidløg fint. Rens svampene, og skær dem i tern. Rist løg, hvidløg og svampe i olie på en varm pande, og krydr med timian, salt og peber. Bring en stor gryde med vand i kog, og læg spidskålsbladene i det kogende vand i 1 minut (gem vandet i gryden). Læg kålbladene fladt ud på et bræt, og fordel farsen midt på bladene. Rul dem sammen 1 ad gangen til små dolmere. Bind snor om, så de ikke løsner sig. Kog dolmerne i den varme gryde i ca. 8 minutter.
 
2. Hvedekerner med forårsløg: Kog hvedekerner som anvist på pakken. Snit spidskålsbladet helt fint. Rens og snit forårsløg fint. Drys spidskål og forårsløg over de kogte hvedekerner. Dryp med olie og citronsaft, krydr med salt og peber, og servér som tilbehør til dolmerne.
 
TIP: I stedet for hakket kalv kan du bruge hakket kalv og flæsk eller hakket oksekød.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sandwich med oksekød, syltede tomater og marineret spidskål - Få opskriften her

Tirsdag: Mandelpanerede kyllingelår med fennikel-selleri-kompot - Få opskriften her

Onsdag: Syltet torsk med grov mos og bønnesalat - Få opskriften her

Fredag: Lammekølle med ovnstegte rodfrugter og ristet kål - Få opskriften her

 
Læs mere om: